Naar Grand Café De Zon in Goor

Vanmorgen waren we om 10.00 uur welkom bij De Zon. We werden daar warm ontvangen en rondgeleid door het gebouw inclusief keuken, koelcel en het steegje waar onder andere het afval gescheiden wordt en lege flessen en bierfusten bewaard worden. Binnen aan een lange tafel stond drinken klaar en deed kok Lars voor hoe je zonder in je vingers te snijden heel snel de groenten kunt snijden. Toen de groente gesneden was kwamen er nacho’s en kaas bij op tafel en kon iedereen op zijn eigen bordje een heerlijk nachogerecht maken. Dat ging in de oven en toen … smullen maar.

Over de geschiedenis van het gebouw konden de jonge eigenaren heel veel vertellen en op het podium in het café konden we nog een stukje van de vroegere dansvloer zien.

Tegen half twaalf liepen we weer richting Reggehof voor het 2e interessante gedeelte van de dag.

 

14 januari 2024 > de middag

Bij aankomst in de Reggehof, zo rond half twaalf, konden de kinderen een verslag schrijven over de ochtend (en ook nog over ons bezoek aan het Drawing Centre) en werd de tafel gedekt voor de lunch. Niet alleen voor onze groep want we kregen ook gasten aan tafel. Ellen met haar hond Sjef en haar man Bert. Ellen is blind en om direct alle vragen te kunnen beantwoorden ging Ellen tussen de kinderen zitten tijdens de lunch en kon Sjef (die deze middag ‘ín dienst’ was en niet geaaid mocht worden) naast haar stoel liggen wachten.

Na de lunch konden we gebruik maken van een zaal in de Reggehof waar Ellen heel erg veel over haar blindzijn heeft verteld. Ze had allerlei materialen mee zodat wij een beetje konden ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Bijvoorbeeld door brillen op te zetten en te lopen met verschillende stokken, brailleschrift te ontcijferen en te kijken en te luisteren naar mogelijkheden op de telefoon van Ellen waarbij gebruik wordt gemaakt van Artificial intelligence (AI). En natuurlijk heeft ze verteld en laten zien wat haar geleidehond voor haar kan betekenen.

Naar Grand Café De Zon in Goor

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status